26 Ocak 2008 Cumartesi

KARTOPU





















ARTIK BENDE VARIMMMM:)
Bildiğiniz gibi bloğumda sadece boyamalarımı yayınlıyordum bundan sonra tarifte yayınlamaya karar verdim ikisi bir arada olacak, ilk olarakta Ablacığım bendeyken beraber yaptığımız müthiş bir lezzet olan Kartopunu yayınlıyorum sizler için mutlka deneyin derim:)


KARTOPU
Malzemeler:
3,5 Su bardağından biraz fazla hindistan cevizi
1 Su bardağı Süt tozu
3/4 Su bardağı şeker
200ml.Krema (1 küçük kutu)
Ayrıca biraz hindistan cevizi(bulamak için)

Yapılışı:
Krema derin bir kaba alınır üzerine süt tozu,şeker eklenip karıştırılır şeker eridikten sonra hindistan cevizi ilave edilip elle yoğrulur(buzdolabında biraz bekletilirse daha iyi yuvarlanıyor) hazırlanan karışımdan elde yuvarlanarak toplar yapılır ve bu toplar katılaşması için buzdolabında 1saat kadar bekletilir.Dolaptan aldıktan sonra hindistan cevizine bulanıp servis tabağına dizilir.
Afiyet olsun..




23 yorum:

Adsız dedi ki...

Sibelcim sitene tarıf koymana çok sevındım canım. kar topu harıka görunuyor ellerine sağlık canım pratık ve nefis bır tat bence...
serapla resımlerını gülümseyerek baktım. bendede 3 tane abla var 2 tanesıyle aynı sehırdeyız ve sık sık bulusuyoruz 1 tanesıyle uzağız ama o bakımdan anyorum senı ...taha da çok yakısıklı bır delıkanlıymıs yanı benım kzım gibi sarışınmış çok tatlı maşallah ..benım iç.in Teyzesı gibi öpuver taha yı tammmı kendıne ıyı bak canım görüşemk üzere öptum :)

Adsız dedi ki...

canım Sibel ciğim,
Kartopunu biliyorum ve hatta ben de epey önce yayınladım ;bu yüzden diyorum ki hani okuyan varsa kesinlikle deneyin bayılacaksınız...Ellerinize sağlık güzelim...Serap zaten çok güzel şeyler yapıyor ; sen de ehh kimin kardeşi, anacım maşallah abla kardeş ikiniz de muhteşemsiniz...Boyamaların arasında böyle güzel tatlar da olsun tabii niye olmasın iyi yapmışsın..Daha sık güncelleyebilirsin hem o zaman:)))
öpüyorum güzelim seni günün, yarının çook güzel geçsin; sevgilerimle

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

ablasının bitanesi gecenin bu saati pcye son kez bakayım derken problemi çözdüm hallettim formata gerek kalmadı:)) ama sinirimden öldüm sorma..
kartpomuzda ne güzel olmuş tadıda nefisti ellerimizie sağlık senin mutfağında seninle birlikte bunları yapmak çook güzeldi canım siboşum çook öpüyorum hepinizi ama en çok tahamı

EZGi :)) dedi ki...

enfess görünüyor.mutlaka deneyeceğim.ellerinize saglık
sevgiler

Adsız dedi ki...

selam..kartopları çok güzel görünüyor....elinize saglık.sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

aylamutfakta
selam canım. Serap ın ziyaretinden sonra çok mutlu olduğunu tahmin edbiliyorum.eminim uçmuşsundur.gurbetlik zor insanlar hep özlem içerisinde değil mi.gelelim kartopuna gerçekten süper olmuşlar bembeyaz yemeye başladım bile.süperler.iyi pazarlar.

Adsız dedi ki...

sibelcigim merhaba

kartopu cok güzel görünüyor abla kardes size tarifmi dayanir ikinizde cok güzel seyler yapiyorsunuz elinize saglik sevgiler canim

Yaren dedi ki...

Sibelcim hosgelmisin o zaman canim:)) Cok güzel bir tarifle merhaba yaptin,ikinizinde ellerine saglik harika görünüyor.RAffello ya benziyor.benimde hep yapmak istedigim bir tarif.Sahane olmus canim.Iyi pazarlar;)

EZGi :)) dedi ki...

sibelciğim bende sana yorumun,ziyaretin ve güzel düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum.o kadar mutlu oldum ki.bende seni listeme hemen ekledim.sende çok güzel bir bayansın ikimizde şanslıyız bu konuda:))
her zaman görüşmek umuduyla
kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

SEVGILI SIBEL;
Serapcigimin kardesi olarak birde üstelik can serapimin tavsiyesiyle ziyaretime gelmis olman,benim icin gurur kaynagi oldu.
Tesekkür ederim canim.
Canim dedim cünkü canimin cani benimde canim olmasi lazim dimi yani:))
Sekerim,bende seni hemen simdi baglantilarima ekliyorum,tabiki bundan sonra sikca görüsmeyi bende isterim.
SEVGIYLE KAL SEVHILI SIBELCIGIM.

keskinli dedi ki...

sibelim
selamlar canim tarif eklemene sevindim eee ablana rakip olmaya karara verdin demi resimlerinizi seraptada görmüstüm canim kavusmak cok güzel ah ayrilk olmaza degilmi
ben cok iyi bilirim bu duyguyu neyse allah kavusruesun deyim ikinizde ellerine saglik kartpounuz enfes

Adsız dedi ki...

ayyy cok guzel gozukuyor.. ellerine saglık hayatım.. muthıs olmus... afiyet bal seker olsun size..
cok opuyorum canım..
güzel bir hafta diliyorum.. gorusmek uzere..

Gönül dedi ki...

şekercimmm iadeyi ziyarete geldim serabın kardeşi bizimde kardeşimizidir:)) sevgilerimi gönderiyorum kartopundan alıp gedeyorum...

Adsız dedi ki...

canımmm çok şaşırdım önce.yanlış bir sayfadamıyım acaba dedim?ama çok iyi etmişsin tarif eklemekle.harika bir lezzet.görünüm şahane.ellerinize sağlık tatlım.bacı-kardeş çok hamaratsınız maşallah.bay bay.

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Sibelciğim bu güzel tarifede yorum yazmadan gitmek olmazdı ama dimi. İkinizinde ellerinize sağlık güzelim :))

Adsız dedi ki...

Canım..Kartopunun görüntüsü nefiis,
Ayy ağızda kar gibi eriyiveriyolar
Çok beceriklisin valla..
Ellerine sağlık Sibelciiim..

Adsız dedi ki...

Sibel'cim kader bizi nerede buluşturdu bakar mısın!Daima görüşmek dileğiyle...Kdz.Ereğli'ye dönünce sık sık ziyaretlerim olacak...Şu anda İzmit'teyim biliyorsun okul tatili,hatta bugün annenle beraberdik...Senin yerine öptüm anneni merak etme:)

uygarimizlahayat dedi ki...

Kartopu harika, resimlerinizde, el işlerinizde muhteşem...Hepsi için ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Canımcım
Uğramışsın ama asıl masayı kaçırdın :)) frambuazlı cheesecake vardı.!!!
taha cığım istediği zaman ona da yaparız nolcak :)) Hem annesinin maşallahı var becerikli hamarat hemen yapaaar...hem de şahane yapar. Annemler de yarın Ankara ya geliyorlar kardeşimin yanına , yeğenimin okulu tatile girdi ya annesi de çalıştığı için hem özlem giderip hem onunla ilgilenecekler...Ehh biz de yarı Ankara lı sayılıyoruz işte.:)))
Öpüyorum canısı Taha cığımı da ...:)

İlker Ergin dedi ki...

merhaba,hidistan cevizine bayılırım.kartopları nefis olmuşellerine sağlık.ayrıca diğer elişlerinede bayıldım.sevgiyle kal.

hdidem95 dedi ki...

merhabalar tesadüfen geldim bide ne göreyim serabımın kardeşiymişsin çok memnun oldum seni keşfettiğime:)) kartopun harika ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Sibelcim merhaba;
Nerelerde bir bakayim dedim ziyaretine geldim sekerim.Senide ziyaretlerinle sayfamda agirlamaktan büyük zevk duyarim,vaktin olunca ugra emi:)))
Özletme serapcigimin kardesi sibelim:)))

Adsız dedi ki...

Canım,

Sibelcim canım ya ne güzel vakit geçirmişsiniz canım serapcığımla ne güzel demi.Allah ayırmasın ama gurbetlik zor.Bizde gurbetteyiz.Canım bunlar hakikaten kartopu olmuşlar ellerinize sağlık nefis olmuş.Maşallah abla kardeş her yönden beceriklisinz......


lezzetmutfağı....