3 Ocak 2008 Perşembe

SERAMİK VAZO


HERKESE MERHABA !!
Bakalım bu çalışmamı beğenecekmisiniz?

MALZEMELER
Desenli peçete,peçete tutkalı,pembe,mor,gold boya, çatlatma verniği1.etap,çatlatma verniği 2.etap,kalem boya ,sprey vernik,kireç döküntüsü görünümlüpul..

YAPILIŞI

İlk önce desenli peçetenin katlarını ayırdım peçeteler dikkat ederseniz 3 kattan mevcuttur.ilk katını yani desenli olan katı objenin uygun olan kısmına peçete tutkalı ile yapıştırdım.(gül desenleri ).daha sonra objeyi desenin içinde olan renkler e (pembe ve mor) pat pat tekniği ile boyadım yani hafif fırça darbeleri ile yapılan bir teknik.kurumaya bıraktım.kapaktaki işlem ise kireç döküntüsü görünümü veren pulları tutkalı sürdüktn sonra bolca kapağın üzerine döktüm ve onlar yapıştı.oda kuruduktn sonra aynı renkleri girerek kapak tamamlanmış oldu..
Gelelim çatlatma kısmına ,burda ise sadece objenin her tarafına çatlatma verniği1.etap ı sürüp kuruduktan sonra 2.etabı da kalın bir şekilde sürdüm ve o bje yavaş yavaş çatlak görüntüsünü almış oldu.
En son bu çatlayan yerlerin aralarına da gold boyayı fırça darbeleri ile ön plana çıkarmış oldum verniklediktn sonra tamamlanmış olduu :))




























21 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben geldim canim sikilma tatil biraz uzun oldu vazonda cok sik olmus bayildim cok zevkli bir is olmali bu hobin tebrikler canim

Adsız dedi ki...

bütün yaptığın calısmalar gıbı bu vcazo calısmanda harıka olmus ımrenmemek elde değil ne yeteneklı bır kızzın bravo sana sende evdekı her ahsabı boyayan cınsındesın anladığım kadarıyla:) çok beğendım ellerıne sağlık canım...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

yerim senin çalışmanı ben hiç beğenilmezmi bu mugteşemlik emeğine sağlık canımın içi çook öpüyorum çok yakında görüşmek üzere:)

Adsız dedi ki...

canım Sibel ciğim,
ben de epeydir uğrayamadım kusura bakma güzelim nolur feci yoğundum son günlerde, hala da bitmedi...
vazo muhteşem ötesi olmuş ama gel de kıskanma:)) biz yeteneksizleer ne yapacağız peki? bulsak da alsak öyle bir şansımız da yok? seninki gerçek işkence valla...yemekleri hadi bir şekilde kalkıp yapıyoruz ama bu mümükün değil ki:)))
ellerin sağlıklı olsun ablacığım ki böyle güzellikleri her zaman yap.! bizimle de paylaştığın için sana teşekkür edeceğimi sanıyorsan yanılıyorsun, ühü ühü...!!!

şaka tabii güle güle kullan tatlım tüm günlerin vazonun renkleri gibi cıvıl cıvıl olsun:)))
ablacığın da geliyor hadi gözün aydın iyiisin iyisin:))) doya doya hasret giderin abla kardeş
öpüyorum bitanem ablanı görüp bizi unutma e mi? birlikte yazarsınız artık...
öpüyorum bitanem svegilerimle

Adsız dedi ki...

off müthiş birşey canım bu vazo yaptıklarının hangisini beğenmedimki hepsi bir harika çok gitmek istedim böyle kurslara kısmet olmadı.Dahada gidebileceğimi sanmıyorum senin yaptıklarına bakıp yetineceğim artık.Emeğine sağlık canım.
Sevgiler...

Melek* dedi ki...

ay bu ne maharet arkadaşım ellerin dert görmesin valla bayıldım

keskinli dedi ki...

hayranim sana vallahi sibelcim cok marifetlisin ya her calisman gibi buda süper olmus emegine saglik sevgiler öptüm

Adsız dedi ki...

sibelcim kusura bakma canım.sana uğramadığımı farkettim.bide baktımki neler görüyüm.harika bir vazo yapılmış.müthiş güzel süslenmiş.gelinlik kızlar gibi valla.çok şık ve hoş.çok uğraştıcı ama anladığım kadarıyla.tabi sana çocuk oyuncağı gibi geliyodur.ama ben beceremem heralde.çok güzel olmuş canım benim.eline ve emeğine sağlık bitanem.ablanla güzel ve mutlu günler dilerim sana.gözün aydın.doya doya keyfini çıkarın birlikteliğinizin.ikinizide öptüm şekerler.

Adsız dedi ki...

Sibelcim..Güzelim benim..
Vazo harikamı harikaaa..
Renk ve desen seçimine bayılıyorum,
Özellikle çatlatma görüntüsü
çok hoşş..
Biliyomusun sibelcim bunlarda
bizlere içinin güzelliğinide
yansıtıyosun..
Güzelimin ellerine sağlık,Öptüm

maTRakiye dedi ki...

MERHABALAR. SERAP ın blogundan gördüm sizi. ya yaptıklarınız harika. bayıldım. elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

canım benim.. ellerine emeğine saglık valla.. super ... hatta süper ötesi.. iki kızkardes masallah cok becereklisiniz.. Anneniz de sizi cok iyi yetiştirmis.. ellerinden operim.. simdi serabımla birliktesiniz ne güzel.. Ona da selamlarımı iletiyorum.. cok opuyorum hayatım sizi.. kendinize iyi bakın:))

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

canım selam unuttum sanma bu aralar bir türlü blogları açamıyorum internet bağlantısında problem var o nedenle sanada uğrayamadım.harika olmuş emeğine sağlık.harikasın.öptüm.

Adsız dedi ki...

canım sibelcim
yine çok güzel yorumlar bırakmışsın bana sağolasın...serap a uğradım bi r de sana geleyim dedim...güzel vazon karşıladı beni..ablanla eminim harika vakit geçiriyorsunuz ...keyfiniz sefanız bol olsun inşallah...Benim de Ankara da erkek kardeşim var ama çok gidip gelemiyoruz ki:)) herkesin yaşam gailesi çok büyük:))
sevgilerimle canım çok öpüyorum seni de serapcığımı da...özledim sizi...güzel bir hafta sonu dilerim

nil-nennenmutfakta dedi ki...

SİBELCİMMM Bugün tatlı ablanla yani canımcım Serabımla nihayet yüzyüze görüşme imkanı bulduk böyle tatlı ve cana yakın bir ablan olduğu için çok şanslısın :)) Kocaman öpüyorum tatlım seni..

Adsız dedi ki...

senin o benım yemeklerı görüp ağısını sıpırdatan TAHA nı yerım beee ay tutmayın beni :))) benim için o yakısıklıyı kocaman öp canım kendınede ıyı bak güzel bır hafta sonu dılıyorum canım...

Adsız dedi ki...

canım Sibel im ,
ancak geldim kızmıyorsun di mi bana? tembel de değilim ama yetişmiyor işte...
Ankara ya gelirsem kesin söz veriyorum seni göreceğim ben de çok isterim gerçekten...ama zor bizim için iki sene kadar ...iki çocuğum var ve ikisi de dershaneye iki yıl gidecekler..oğlum bu sene ve gelecek sene sbs sınavına; kızım da seneye öss ye girecek...bizim haftasonları, haftaiçleri gidiyor hep, taşımakla çocukları etüte, okula, dershaneye...iki sene böyleyiz sonra bitecek bir süre...ablan bana yorum bırakmış bugün dün onu nilin yanında görünce şok yaşadım resmen ...çok tatlı Allah ayırmasın sizi; yanına gelecekmiş, gözünaydın; biraz daha birlikte olabileceksiniz....
öpüyorum bitanem ben de seni çok seviyorum ablacığına selam söyle:)))

Adsız dedi ki...

canım benim ellerine sağlık harikasın sen yaa.Bu muhteşem bişey tam benlik vallahi ellerine kollarına sağlık canım benim....


lezzetmutfağı...

nil-nennenmutfakta dedi ki...

kızlar neler yapıyosunuz bi bakiyim dedim abla kardeş yanyana ne güzel vallahi :)) İkinizide çok öpüyorum :))

Yaren dedi ki...

Cok harika bir sey olmus,gercekten sasirdim.Rengler motivde cok güzel secilmis.Ellerine saglik .

SİBELL'CE dedi ki...

jytujhujklökjl

yaprak dedi ki...

iyiki seni aramışım da bu güzel sayfanı görme imkanım oldu.eserlerini çok beğendim.anneme rakip olmuşsun:)ama en çok tahayı gördüğüm için mutlu oldum.bundan sonra ensendeyim bütün eserlerini takip etcem.biraz gözümüz gönlümüz açılsın.öptm cnm